May

Çevreye ve sürdürülebilirliğe verdiğimiz değerin bir sonucu olarak, Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandık.

Yüksekova Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik ilkelerine olan inancımızı ve taahhüdümüzü bir adım daha ileriye taşımanın gururunu yaşıyoruz. Çevremize, topluma ve gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya bırakma misyonumuzla, 12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği çerçevesinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandık.

Bu belge, sadece bir onur nişanı değil, aynı zamanda çevre duyarlılığımızın ve yönetim sistemimizin kalitesinin bir göstergesidir. Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin başarılı bir şekilde uygulanması, atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşüme kazandırılması ve bertaraf edilmesinin minimum seviyeye indirilmesi anlamına gelmektedir.

Bu başarı, sadece okulumuzun değil, aynı zamanda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın ortak çabalarının bir sonucudur. Sizlerin desteği ve katkıları olmadan bu önemli başarıya ulaşmamız mümkün olmazdı. Hepinize içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

️Sıfır Atık Belgesi, çevre bilincinin ve sürdürülebilirliğin okulumuzda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir. Bundan sonra da bu değerlere olan bağlılığımızı sürdürerek, çevremize ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz.