Ara

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile Tetra Pak Türkiye’nin desteğiyle TEMA Vakfı tarafından hazırlanıp hayata geçirilen Sıfır Atık Eğitim Projesi okulumuzda uygulanmaya başlandı.

️ Öğrencilerimizin doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve “sıfır atık” yaklaşımını tanımaları amacıyla Yüksekova TEMA İlçe Sorumlusu Kenan CANAN'ın sunumundan sonra Lale ve Hediye Hocalarımızın öncülüğünde hazırlanan Geri Dönüşüm kutularının önemi öğrencilere anlatıldı.

“Sıfır Atık için 5D” basamaklarına dikkat ederek sınıfımızda neler yapabiliriz?

Düşün, gerekli değilse tüketme

Daha az tüket

Değerlendir, yeniden kullan

Değiştir, Farklı Amaçla Kullan

️ Dönüştür, doğa kazansın

Ara

Köy ziyaretlerimizin 3. haftasında da velilerimizin evlerine misafir olurken önceliğimiz hem devamsız olan öğrencilerimizin eğitime kazandırılması hemde akademik imkanlarının geliştirilmesi üzerineydi.

Bunlarla birlikte öğrencilerimizin ulaşım imkan ve zorlukları üzerine fikirler üreterek çözümler aradık. Oldukça verimli geçen ziyaretimizde çeşitli hastalıklar dolayısıyla istirahatte olan bazı öğrenci yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi de ihmal etmeden velilerimizle öğrencileri hakkında istişareler ettik.

Bu diyalogların sonunda okumayı terk etmiş 2 öğrencimizi daha eğitim öğretime kazandırmak bu haftaki etkinliğimizin en büyük zaferiydi.

Tekrardan bizi ağırlayan başta Keçeli Köyü İmamı Tahsin Arslan Hoca'ya ve diğer velilerimize çok teşekkür ediyor ve hasta olan yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Köy ziyareti dönüşünde geçtiğimiz haftalarda trafik kazası geçirerek ağır yaralanan Tayyip Atlı öğrencimize tekrardan bir moral ziyareti yapıp geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Kas

22-26 Kasım tarihleri arasında Sakarya'da düzenlenen geleneksel Wushu Türkiye Şampiyonasında Saolin Daushu stilinde öğrencimiz  Bülent Düzen Türkiye 1.si olmuştur. Başarılarından dolayı öğrencimizi ve antrenörü  Özgur Dalar'ı tebrik ederiz.

Kas

Bu kış gününde  10 öğrencimizin evine ziyaretlerde bulunup; sohbetleri ve güler yüzleri ile içimiz bir nebze ısındı.

Eğitimin üç temel ayağı olan öğrenci, veli ve öğretmenin bir arada bulunduğu bu etkinlikte; öğrencilerimizin akademik imkanları, derslerden önce sağlanması gereken hazırbulunuşlukları ve hane içerisinde sağlanması gereken ders çalışma ortamlarının geliştirilmesi üzerine sohbetler ettik.

Gelecek nesillerin yetişmesinde kuşkusuz  en önemli perspektif veli ve öğretmenin, öğrencileri hakkında yaptığı buluşmalarla sağlanacaktır.

Bir kış günü yapılan bu çalışma ile Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi için, eğitim öğretimin yaza dönüşebilmesinin kıvılcımı çakıldı.

Bizler öğrenciyi sevip sahiplenen veli ve öğretmeni bir araya getirerek, gelecek nesillerin yeşermesi için en uygun ortamı sağlamaya devam edeceğiz.

Kas

Empati günü kısaca öğrencilerimizin bir günlüğüne öğretmen olduğu bir etkinlik.

Önlüklerimizi giydiler ve derslerimizi işlediler. Aslında amacımız öğrencilerimizin sadece  öğretmenlerimizin yaşadığı zorlukları anlaması veya öğretmenlerinin kıymetini bilmesi değil aynı zamanda onlarla iletisimimizi güçlendirip öğrencilerimizin kalbine dokunmak ve onlara bir ufuk sağlamaktı.

Kas

Bu pazar rotamızı Dilekli Köyü'nde ikamet eden öğrencilerimize çevirdik.Bizleri köyün girişinde İmam Tahir KÜREKÇİ'nin güler yüzü karşıladı.

Sonbaharın son demlerinde 26 öğrencimizin evine ziyaretlerde bulunup; sohbetleri ve güler yüzleri ile içimiz bir nebze ısındı.

Bir sonbahar günü yapılan bu çalışma ile Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi için, eğitim öğretimin ilkbahara dönüşebilmesinin kıvılcımı çakıldı. Bizler öğrenciyi sevip sahiplenen veli ve öğretmeni bir araya getirerek, gelecek nesillerin yeşermesi için en uygun ortamı sağladık.

Güneşin son saatlerine doğru Okul Müdürümüz Kenan CANAN’ın Karlı Köyündeki evine günün kritiği adına misafir olup; çalışmamızı istişare ve değerlendirmelerde bulunduk...

Ekm

Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. yılı kutlamaları okulumuzda bir hafta süreyle farklı etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Hediye SIRTBAŞ ve Lale KIRIŞ öğretmenlerimizin  başlattığı "Cumhuriyet’in 100. Yılı için 100 Fidan Dikimi" etkinliği okul bahçemizde başladı. Önümüzdeki haftalarda farklı alanlarda fidan dikimine devam edeceğiz.

Desteklerinden dolayı Yüksekova Belediyesine teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzun birbirinden güzel 100. yıl etkinlikleri, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla çoşkuyla gerçekleştirildi.

Eyl

Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmenleri koordinesinde cuma namazlarında öğrencilerimiz, hutbe okuyor.

Eyl

Dünya Çevre Günü münasebetiyle “Atıksız Bir Dünya Mümkün” deyip öğretmen ve öğrencileirmizle düzenlenen etkinliğe katıldık.

Eyl

Cumhuriyetimizin 100. yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan Türkiye'de insan kaynağının yetiştiği güzide okullardan biri olan Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi bugünlere büyük bir heyecanla hazırdır.

Eyl

Türkiye'nin farklı illerinden okulumuza atanan öğretmenlerimizi okul girişinde güllerle karşıladık. Yeni atanan öğretmenlerimiz, okul müdürümüz Kenan CANAN tarafından bilgilendirildi.