TRAFİK ve İLK YARDIM HAFTASI

Trafik ve İlk Yardım Haftası her yıl Mayıs ayının ilk haftasında ülkemizde kutlanır. Bu hafta, trafik kurallarına uymanın ve ilk yardım bilincinin önemini vurgulamak için özel bir zaman dilimidir. Yüksekova Trafik Şube polisleri öğrencilerimize yönelik önemli bir eğitim faaliyeti gerçekleştirdi.

Trafik, günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve maalesef kazaların artmasına neden olan birçok etken bulunmaktadır. Bu nedenle, trafik kurallarına uymak ve trafik güvenliği konusunda bilinçlenmek önemlidir. Yüksekova Trafik Şube polisleri, bu bilinci oluşturmak için okulumuzda öğrencilere eğitimler verdi.

Eğitimlerde, trafik kurallarının yanı sıra ilk yardımın da önemi vurgulandı. Bir trafik kazası durumunda ilk yardımın hayati önemi unutulmamalıdır. İlk yardım bilgisine sahip olmak, kazazedelere zamanında müdahale ederek hayat kurtarabilir. ⏰

Trafik ve İlk Yardım Haftası, kalıcı bir bilinç oluşturmayı hedefler. Özellikle gençlerin trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanmaları ve ilk yardım bilgisine sahip olmaları gelecekteki kazaların önlenmesinde önemlidir.

Bu etkinlikte emeği geçen Yüksekova Trafik Şube ekiplerine, okul polisimize Sercan Bey ve eğitimi organize eden Abdulselam ve Tuğba hocamıza içten teşekkürlerimizi sunarız. Eğitimler geleceğimizin güvenliği ve sağlığı için önemlidir. Teşekkür eder, başarılar dileriz.

07-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-2024

Yayın: 07.05.2024 - Güncelleme: 07.05.2024 16:11 - Görüntülenme: 40