T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / YÜKSEKOVA - Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

"Siyer-İ Nebi İlminin Derinliğini Anlıyoruz: Bilgilerimizi Yarıştırıyoruz"

10. sınıf öğrencilerimizin Siyer dersi kapsamında gerçekleştirdiği yarışmayı bu yıl büyük bir heyecanla beş farklı sınıf şubemiz arasında düzenledik. Bu yarışma, öğrencilerimizin Peygamber Efendimizin hayatını anlamak ve özümsemek adına bir yıl boyunca gördükleri Siyer ilmi üzerineydi. İlk turda 10 soru, ikinci turda ise 5 soru olmak üzere toplamda 15 kısa cevaplı açık uçlu sorudan oluşuyordu.

İlk turda en yüksek doğru cevap sayısına ulaşan üç sınıfımızı belirleyerek ikinci tura geçtik. Heyecan dolu bir yarışma sürecinin ardından 10/B, 10/C ve 10/D sınıflarımız ikinci tura kalmaya hak kazandılar. Ve sonuçlar açıklandığında gururla belirtmek isterim ki, yarışmayı kazanan sınıfımız 10/D oldu!  

 

Bu yarışmanın kazananı 10/D sınıfı olmuş olsa da, aslında bu yarışmada yer alan tüm sınıflarımız kazandı. Çünkü bu yarışma, öğrencilerimizin Siyer ilmi üzerine bir yıl boyunca emek vererek öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı bulmalarını sağladı. Her bir sınıfımız, bu yarışma sürecinde değerli deneyimler kazandı, bilgi ve anlayışlarını derinleştirdi. Birlikte yaşadıkları bu deneyim, öğrencilerimizin ruhunda ve zihinlerinde derin izler bırakacak, onları daha da olgunlaştıracak. Bu yüzden, yarışmaya katılan ve emek harcayan tüm sınıflarımızı tebrik etmek önemlidir. Bu yarışma, öğrencilerimizin Siyer ilmi hakkındaki bilgi ve anlayışlarını pekiştirmek için bir fırsat olmuştur ve bu da her bir sınıfımızın kazancıdır.

 

Öğrencilerimizin bu başarısı, onların özverili çalışmalarının ve Siyer ilmiyle ilgili gösterdikleri yoğun ilginin bir sonucudur. Bu öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bu güzel yarışma vesilesiyle, Peygamber Efendimizin hayatını daha derinlemesine anlama ve yaşama gayretlerini takdirle karşılıyoruz.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 22:39 - Görüntülenme: 43
  Beğen | 0  kişi beğendi