T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / YÜKSEKOVA - Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi

ORTAÇ KÖYÜ ZİYARETİ

*"Ortaç Köyü: Doğanın Kucakladığı Hazine ve Öğrenmenin Yeni Yolları"*

Bugün rotamızı adeta doğanın sarmaladığı bir hazine olan Ortaç Köyüne çevirdik. İnsanı içine çeken o büyülü atmosferi, adımınızı attığınız anda sizi şehrin karmaşasından uzaklaştırıp, dinginliğin ve huzurun kollarına bırakıyor.

Muhtar Nejdet Derinsu ve değerli velimiz Gıyas Derinsu'nun sıcak karşılamaları, misafirperverliğin yürekleri ısıtan duygusunu yeniden hatırlattı. Hemen ardından Hasibe Teyze’nin elinden çıkan yöresel yemekler, damaklarımızda unutulmaz bir lezzet bıraktı.

Gürkaynak ve Gümüşlü köylerine yapılan ziyaretlerimizde ise doğanın en özgün ve etkileyici yüzünü görme şansımız oldu. Yeşilin bin bir tonunu barındıran ağaçlar ve kuş cıvıltıları arasında kaybolan yolları, göz kamaştıran dağ manzaraları takip etti. Tüm detaylarıyla ziyaretçilerini büyüleyen bu doğa, her dakikanın harika geçmesine olanak kıldı.

Elbette Ortaç'ın en büyük güzelliği sadece doğasıyla sınırlı değildi; insanlarının sıcaklığı ve samimiyeti de dikkat çekiyordu. Köy yolunda, ara sokaklarda dolaşırken herkesin size gülümseyerek selam verdiğini, sohbet etmek için zaman ayırdığını görürsünüz. Bu içtenlik ve misafirperverlik, modern dünyada nadir bulunan bir durumdur.

Tüm bu hoş anlardan sonra ve deneyimlerimizle Ortaç Köyü için bir coğrafi konumdan çok daha fazlası; bir yaşam tarzı, bir kültür ve bir ruh halidir diyebiliriz. Burada zamanın nasıl geçtiğini unutur; doğanın ve güzel insanlarının sohbetiyle hayatın en basit ve en değerli anlarını yaşayabilirsiniz.

Öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçlerine yapılan bu derin dokunuşlar ise geziyi unutulmaz kılan bir başka unsurudur. Bu gezilerimiz sayesinde köylerimizde yaşayan insanların günlük hayatlarını gözlemleme fırsatı yakalıyoruz, bu sayede hem öğrencilerimizle birlikte daha farklı bir bakış açısı kazanırken hem de diğer öğrenci ve velilerle yapılan etkileşimler doğrultusunda empati kurma becerilerini geliştiriyoruz. Toplumsal çeşitliliği anlamaya oldukça yardımcı olan bir etkileşim içinde farklı duyguları deneyimleme şansı buluyoruz.

Teşekkürler öğrencilerimiz, velilerimiz…

 

"

01-05-202401-05-202401-05-202401-05-202401-05-202401-05-202401-05-202401-05-202401-05-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.05.2024 - Güncelleme: 01.05.2024 18:24 - Görüntülenme: 46
  Beğen | 0  kişi beğendi