T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / YÜKSEKOVA - Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi

ÖĞRENCİLER ARASINDA HADİS BİLGİ YARIŞMASI HEYECANI

ÖĞRENCİLER ARASINDA HADİS BİLGİ YARIŞMASI HEYECANI

 

Her sene olduğu gibi bu sene de okulumuzda düzenlenen geleneksel Hadis bilgi yarışması büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 10. sınıf öğrencileri arasında yapılan yarışma, İslamî bilgi ve kültür alanında öğrencilerin bilgi birikimini artırmak ve Hadisleri daha derinlemesine öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenmiştir.

 

Öğrencilerimiz, haftalar öncesinden bu yarışma için hazırlıklara başladılar. Hadis kitaplarından, ders notlarından ve İslami kaynaklardan bilgi edinerek, yarışmaya en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştılar. Heyecanları gözlerinden okunuyordu ve bu yarışmanın kendilerine çok şey katacağını düşünüyorlardı.

 

Yarışma günü geldiğinde, okul konferans salonu adeta bir bilgi savaş alanına dönüştü. Öğrencilerimiz, jüri ve izleyiciler önünde soruları cevaplamak için birbiriyle yarıştılar. Her sorunun ardından salon coşkuyla alkışlarla inliyordu.

 

Yarışmanın sonunda, dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi. Ancak asıl kazanan, her bir öğrencinin bu süreçte edindiği bilgi ve deneyim oldu. Hadislerin derinliğine inerek, Peygamberimizin öğretilerini daha yakından tanımak, öğrencilerimize manevi bir kazanç sağladı.

 

Bu yarışma, öğrencilerimizin İslamiyet'e ve Peygamber Efendimiz'in hadislerine olan ilgisini artırmakla kalmadı, aynı zamanda onlara bilgiye ulaşmanın ve hazırlık yapmanın değerini de öğretti. Bundan sonraki yıllarda da bu tür etkinliklerin devam edeceği ve öğrencilerimizin İslamî bilgi düzeyinin daha da artacağı umulmaktadır.

 

Bu yarışmada emeği geçen öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen idarecilerimize teşekkür ederiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 19:29 - Görüntülenme: 14
  Beğen | 0  kişi beğendi